Næse- og bihulesygdomme

Budolfi Privathospital står klar til at hjælpe dig

Operationer og behandling af næse- og bihulesygdomme

Hos Budolfi Privathospital tilbyder vi en række behandlinger og operationer i næse og i bihulerne. 
Her på siden kan du læse mere om vores forskellige behandlingstilbud. 

CAS-FESS  
Computerassisteret, funktionel endoskopisk bihulekirurgi

Kronisk bihulebetændelse med eller uden polypper vil ofte give gener som tæthed i næsen, nedsat lugtesans, hovedpine, smerter ved tænderne, snorken og søvnproblemer, hyppige bihulebetændelser samt perioder med feber og slim i næsen.

Kronisk bihulebetændelse og polypper kan behandles både medicinsk og ved operation. Ofte vil man først forsøge en medicinsk behandling.

Forud for en eventuel operation, får man som patient altid foretaget en CT scanning af bihulerne. På skanningen kan kirurgen se, hvor mange af bihulerne, der er involveret, og hvor meget der skal renses op.

Hos Budolfi Privathospital råder vi over et avanceret udstyr med 3D navigation CAS-FESS, som anvendes under selve operation og sikrer, at du får det bedst mulige resultat.

Operationen foregår i fuld anæstesi og udføres altid af en erfaren kirurg med speciale i øre-, næse- og halssygdomme.

Septumplastik

En skæv næsevæg kan være medfødt eller opstå som følge af et traume. En skæv næseskillevæg kan give gener som ringe eller uens luftpassage i næseborene, gentagne bihulebetændelser, søvnapnø, tørhed i munden og skorpedannelser. Oplever du en eller flere af disse gener som følge af en skæv skillevæg, kan vi hjælpe dig hos Budolfi Privathospital.

Operation af skæv næseskillevæg udføres kun på udvoksede personer (typisk over 18 år). Operationen foregår gennem næseborene, og der efterlades derfor ingen synlige ar.

Operationen foregår i fuld anæstesi.

Konkotomi

Gener fra en tilstoppet næse kan skyldes forstørrede næsemuslingeben.

I næsen har man i begge sider 3 knoglefremspring, der kaldes for næsemuslinger. Næsemuslingerne sørger for at opvarme, rense og fugte den indåndede luft, før den kommer ned til lungerne. Hvis det nederste næsemuslingeben bliver forstørret, blokerer det for luftpassage og giver deraf en stoppet næse.

Problemet kan i nogle tilfælde afhjælpes med en operation, hvor man kirurgisk reducerer størrelsen af næsemuslingebenet.

Operationen foretages gennem næseborene og efterlader derfor ingen synlige ar.

Operationen foregår i fuld anæstesi.

Operationen udføres altid af en erfaren læge med speciale i øre-, næse- og halssygdomme.

Epistaxis / Diatermi

Både børn og voksne kan have problemer med hyppige næseblødninger.

Blødningerne kommer fra små blodkar i næsen, og kan i nogle tilfælde være kraftige og opstå flere gange ugentligt. I disse tilfælde kan problemet afhjælpes ved, at man brænder/ætser nogle små blodkar i næsen.

Behandlingen foregår ofte i lokalbedøvelse og i enkelte tilfæde i fuld anæstesi.

Operationen udføres altid af en erfaren læge med speciale i øre-, næse- og halssygdomme.