Øresygdomme

Budolfi Privathospital står klar til at hjælpe dig

Operationer og behandling af øresygdomme.

Hos Budolfi Privathospital tilbyder vi en række operationer og behandling af øresygdomme. 
Her på siden kan du læse mere om vores forskellige behandlingstilbud. 

Tibulation

Anlæggelse af dræn i trommehinden kan lindre de gener, som kan opstå ved væske i mellemøret.

Hos børn anlægges dræn, hvis væsken i mellemøret fører til smerter og urolig søvn eller tilbagevendende mellemøre-betændelse, smerter og feber.

Hos børn kan væske i mellemøret føre til hørenedsættelse og forsinket sproglig udvikling, hvilket også i nogle tilfælde kan afhjælpes med anlæggelse af dræn.

Anlæggelse af dræn foretages på børn ned til 8 måneder og foregår altid i fuld anæstesi.

Anlæggelse af dræn på voksne foregår i lokalbedøvelse.

Mastoidektomi

Ben-æder går også under betegnelsen Kolesteatom.

Ben-æder i mellemøret opstår ved at afstødte hudceller fra øregangen ophobes inde i mellemøret, hvilket over tid kan ødelægge det omkringliggende knoglevæv, herunder øreknoglerne og det knoglevæv, der beskytter det indre øre og hjernen. Heraf betegnelsen ”ben-æder”.

Tilstanden kan opstå som en komplikation til længerevarende kronisk mellemørebetændelse eller tidligere operationer.

Symptomerne på ben-æder vil oftest være høretab samt flåd fra øret.

Tilstanden behandles med en operation. Operationen for ben-æder udføres i fuld anæstesi af en erfaren kirurg med speciale i øresygdomme.

Aures altata

Hos Budolfi Privathospital kan vi hjælpe dig, hvis udstående ører er et stort problem for dig eller dit barn. Stritører er ufarligt, men det kan være til stor psykisk gene for både børn og voksne.

Det er meget individuelt, hvornår den enkelte patient føler et behov for operation, men vi er altid klar til at tage en snak om netop din eller dit barns situation. Sammen tager vi stilling til behovet for en evt operation, og til hvordan øret/ørene skal være fremover. Det er vigtig, at resultatet bliver naturligt, og at der bag øret fremadrettet er lidt plads, såfremt der på sigt skal kunne benyttes briller eller høreapparat.

Operation for stritører hos børn foregår altid i fuld narkose. Hos voksne foregår operationen som oftest i lokalbedøvelse.

Operationen udføres altid af en erfaren læge med speciale i øre-, næse- og halssygdomme.

Fjernelse af exostoser