MR-scanning

MR-scanning helt uden ventetid – vores dygtige radiografer står klar til at hjælpe dig

MR-scanning på Budolfi Privathospital

Hos Budolfi Privathospital kan vi udføre MR-scanning af høj kvalitet i behagelige omgivelser. Vores dygtige team sørger for, at din oplevelse med undersøgelsen bliver rolig og tryg, lige fra du ankommer, til din scanning er beskrevet.

Vores stærke team af dygtige og erfarne radiografer står klar til at hjælpe dig

Som patient i vores MR-center møder du altid vores veluddannede og dygtige radiografer. De støtter og hjælper dig i hele forløbet samt guider dig i undersøgelsen trin for trin. Der kan opstå en masse spørgsmål, når man skal have lavet en MR-scanning. For at hjælpe dig, har vi nedenfor beskrevet hvad en MR-scanning er, og hvordan det hele kommer til at foregå, og du finder ligeledes svar på en række andre spørgsmål.

Hvis du har spørgsmål til MR scanning på Budolfi Privathospital, er du velkommen til at kontakte os på Tlf: 70 11 11 66

Vores dygtige MR-team arbejder med et stort fagligt og menneskeligt engagement. "Vi gør vores absolut ypperste for at give dig en god, rolig og tryg oplevelse ved din MR-scanning".

MR-scanning og klaustrofobi - sådan får vi dig roligt igennem

Klaustrofobi (angst for små rum) kan være årsag til stor bekymring, hvis man skal MR-scannes. På Budolfi Privathospital har vi et unikt set up med dygtige anæstesilæger og radiografer, som står klar til at hjælpe. Det vil ofte være nødvendigt med beroligende medicin forud for scanningen, og vi har god erfaring med at tage hånd om dette. Vi sikrer, at oplevelsen med MR – scanningen bliver rolig, god og tryg.

Hvis du på forhånd ved, at du er udfordret af klaustrofobi, er det derfor en god idé at kontakte os forud for din scanning. Sammen laver vi en plan for, hvordan vi hjælper dig bedst muligt.
Ved behov for beroligende medicin vil du blive bedt om at møde hos os cirka 30 minutter før din scanningstid. Det er vigtigt, at du har arrangeret kørsel hjem, da du ikke selv må køre bil umiddelbart efter undersøgelsen. Du må også gerne medbringe en ledsager, som kan sidde hos dig under MR-scanningen.

Har du brug for hjælp, er du velkommen til at kontakte os på TLF: 70 11 11 66

MR-helkropsscanning - pas ekstra på dit helbred

På Budolfi Privathospital tilbyder vi MR-helkropsscanning som en screeningsundersøgelse. Det primære formål med en helkropsscanning er at opdage maligne forandringer på et tidligt stadie.

Tidlig opsporing af sygdom kan være afgørende for hurtig behandling, din sundhed og dit velvære.

Undersøgelsen foregår i trygge rammer, hvor du bliver mødt af dygtige og erfarne radiografer, der tager hånd om dit scanningsforløb. Efter scanningens afslutning bliver undersøgelsens mange billeder tolket af et hold af erfarne radiologer.

Hvis du har spørgsmål til MR helkropsscanning på Budolfi Privathospital, er du velkommen til at kontakte os på Tlf: 70 11 11 66

Læs mere om MR-helkropsscanning

MR er en forkortelse for Magnetisk Resonans. En MR-scanning er god til detaljeret billeddiagnostik af kroppens indre væv og organer. MR-scanningen er særligt god til at fremstille rygsøjlen og led.

Ved en MR-scanning anvendes et kraftigt magnetfelt og radiobølger. Der er ingen stråling eller bivirkninger forbundet med at blive MR-scannet, hvorfor det er helt ufarligt – også for børn. Scanningen udføres altid af en radiograf med speciale i MR-scanninger.

På Budolfi Privathospital tilbyder vi MR-scanning af:

 • Rygsøjlen
 • Hoved (hjerne, indre øre, næse- og bihuler, kar)
 • Bløddele (muskler og sener)
 • Led
 • Undersøgelsen foregår ved, at du ligger på et leje inde i scanneren. Det område af kroppen der skal undersøges skal ligge midt i scanneren.
 • Scanneren laver en række bankelyde, som bliver afbrudt af små pauser. I pausen taler radiografen ind til dig, og du kan ligeledes også tale til radiografen. Du kan på alle tidspunkter under scanningen få kontakt til radiografen ved af trykke på en lille alarm, som du har i hånden under hele forløbet. Radiografen er klar til at komme ind til dig med det samme, hvis du får behov for det.
 • Ved nogle MR-scanninger giver man kontrast. Det vil fremgå af din indkaldelse, hvis du skal have kontrast.
 • Scanningens varigheden varierer fra 20 – 45 minutter, alt efter hvad der skal scannes.
 • Har du smerter, der kan gøre det svært at ligge stille, kan den henvisende læge eller din egen læge hjælpe dig med smertestillende medicin forud for scanningen.
 • Lider du af klaustrofobi anbefaler vi, at du inden undersøgelsen får beroligende medicin gennem den henvisende læge eller din egen læge. Vær opmærksom på, at du i så fald formentlig ikke må køre bil.
 • Du kan tage eventuelt medicin som vanligt.
 • Du må spise og drikke som du plejer, medmindre andet er oplyst i dit indkaldelsesbrev.
 • Du skal gerne møde til undersøgelsen uden smykker, piercinger og andre løse metaldele. Ligeledes vil det være bedst at møde i tøj uden metalknapper, knitter og pailletter og gerne noget blødt tøj, som du kan ligge behageligt i.
 • Hvis dit hoved skal scannes, er det bedst at undgå øjenmakeup, da dette kan indeholde små metalpartikler, der kan forstyrre billederne
 • Tegnebog, nøgler, ur samt andre dele der ikke kan undværes, kan opbevares hos os under scanningen.

Du kan godt blive scannet,  selvom du har:

 • Plomber i tænderne og tandbøjle
 • Spiral
 • Indopereret metalprotese såfremt det ikke er magnetisk materiale

Disse ting kan hindre muligheden for at blive MR-scannet

 • Pacemaker
 • Metalsplinter i øjnene – for eksempel fra svejsearbejde
 • Tandproteser og tandimplantater med magnetlås
 • Indopereret Insulinpumpe eller nervestimulator
 • Cochlear Implantat
 • Graviditet i første trimester

Den henvisende læge gennemgår i samarbejde med dig en række spørgsmål fra et metalskema, der sikrer, at der ikke er nogen hindring for din scanning. Radiografen spørger ligeledes indtil ovenstående ved din ankomst i scanneren.

Scanningen bliver grundigt gennemgået og beskrevet af en erfaren radiolog. Svaret sendes til den, der har henvist dig. 

Er du blevet scannet uden en henvisning, sender vi scanningen og beskrivelsen til dig via sikker mail/e-boks.

Formålet med MR-helkropsscanning

MR-helkropsscanning er en undersøgelse, som har til formål at opdage maligne forandringer på et tidligt stadie. Maligne forandringer betyder forandringer, der kan rejse mistanke om en kræftsygom. MR-helkropsscanning er egnet, når man grundlæggende føler sig rask, men gerne vil passe ekstra godt på sit helbred

Hvad indeholder en MR-helkropsscanning?

MR-helkropsscanning er en screeningsundersøgelse, som er velegnet til at fremstille eventuelle forandringer i kroppens organer. Undersøgelsen omfatter scanning af hoved, hals, nakke, hele ryggen, brystkasse, mave og bækken. Det er meget sjældent, at der opstår malignitet i ekstremiteterne, dvs. arme og ben, og derfor er dette ikke med på en helkropsscanning.

Samtale med speciallæge

Forud for din scanning planlægges en telefonisk samtale med en speciallæge. Samtalen er med til at skabe et optimalt grundlag for planlægningen af din scanning, og du vil have mulighed for at stille spørgsmål.

Hvordan foregår en MR-helkropsscanning?

En helkropsscanning varer ca. 75 min og udføres af erfarne radiografer. Radiograferne gør sig umage med, at du ligger behageligt, så du kan føle dig rolig og afslappet under undersøgelsen. MR-scanneren laver en del larm i form af høje bankelyde. Du får derfor et head-set på, så du kan lytte til radio eller musik under scanningen. Radiograferne kan tale med dig via et samtaleanlæg, og du kan til enhver tid kontakte dem under scanningen.

Svar på MR-helkropsscanning.

Ved en helkropsscanning generes en meget stor mængde billedmateriale, som efterfølgende bliver grundigt vurderet af 2-4 dygtige og erfarne speciallæger i radiologi. Dette sikrer den mest nøjagtige tolkning af scanningen. Hvis der på MR-helkropsscanningen ses forandringer, som rejser mistanke om tegn på sygdom, kan det blive nødvendigt at lave en ny supplerende MR-scanning. Viser det sig, at der er behov for yderligere udredning i andet regi, hjælper vi dig med en fremadrettet plan.

Du får svar på undersøgelsen efter 5 hverdage.

En helkropsscanning er et øjebliksbillede, og vores anbefaling er, at du gentager undersøgelsen med et interval på ca. 18 mdr. Værdien af en MR-helkropsscanning øges markant, når der foreligger en tidligere scanning til sammenligning.

Book en tid til MR-helkropsscanning

Hvis du ønsker at booke en tid eller blot høre mere om MR-helkropsscanning, er du meget velkommen til at kontakte os.

Telefon: 70 11 11 66

Mail: Info@budolfiprivathospital.dk

Vi står klar til at hjælpe dig.

Priser – gældende for private (egenbetaler) 

 • MR-scanning  (prisen er gældende pr. region) : 2.600 kr. Der tillægges et gebyr på 6% til dækning af den lovpligtige patientforsikring.
 • MR-scanning med kontrast : 3.600 kr. Der tillægges et gebyr på 6% til dækning af den lovpligtige patientforsikring.
 • MR-helkropsscanning : 11.500 kr. inkl. moms.

Er du medlem af sygesikring “danmark” er det muligt at få tilskud til din MR-scanning. Kontakt Sygesikring “danmark” for at høre om dine muligheder.

*På Budolfi Privathospital tilbyder vi Finansiering af din behandling i samarbejde med Sparxpres. Klik her for at læse mere herom.

Book en tid til MR-scanning

Hvis du ønsker at booke en tid eller blot høre mere om MR-scanning på Budolfi Privathospital, er du meget velkommen til at kontakte os.

Vi står klar til at hjælpe dig.

Hvilken type patient er du?

Overstiger ventetiden 30 dage på det offentlige sygehus, kan du frit vælge at kontakte Budolfi Privathospital.

Som sundhedsforsikringspatient har du mulighed for at
booke en tid hos Budolfi Privathospital.

Som egenbetaler kan du altid kontakte Budolfi Privathospital, hvis du har brug for en hurtig afklaring.