Budolfi Rygcenter

Morten er internationalt fakultetsmedlem hos Joimax International og ESPINEA og herunder akkrediteret af The Royal College of Surgents of Edinburgh.

Budolfi Privathospital har Danmarks førende rygspecialister

På Budolfi Privathospital tilbyder vi kirurgisk behandling af alle ryglidelser.

Morten Zebitz Steiness har mere end 10 års erfaring som overlæge på Aalborg Universitetshospital med ansvar for specialet rygkirurgi og har udført mere end 4000 rygoperatioener.

Morten har gennem hele sin karriere haft fokus på at en rygoperation altid skal udføres så skånsomt som muligt, og med mindst mulig indgriben og ændring af rygsøjlen.
På rygcentret hos Budolfi Privahospital er det med patienten i centrum, at vi har etableret Danmarks stærkeste tværfaglige ryg-team.
Martin Melbye er en meget erfaren ryg-fysioterapeut, som sammen med Morten og ortopædkirurg Peter Heide, danner rammerne for et behandlingstilbud i international topklasse.

“Jeg gør altid mit ypperste for at finde den helt optimale behandling for netop dig og din ryglidelse, uanset om behandlingen er en fysioterapeutisk behandling eller et kirurgisk indgreb”

Spinalstenose er en forsnævring i rygmarvskanalen, hvilket kan medføre tryk på nerverne i lænderyggen. Symptomerne på spinalstenose kan være udstrålende smerter til benene eller sovende og prikkende fornemmelse i ben og fødder. Med symptomerne følger ofte en nedsat gangdistance. Spinalstenose er relateret til aldersforandringer og slid og udvikles derfor typisk langsomt over mange år.

En fysioterapeutisk behandling af spinalstenose består i 3 konsultationer fordelt over en periode på 4 – 12 uger.

Hvis fysioterapeutisk behandling af symptomerne fra en spinalstenose ikke har tilstrækkelig effekt, kan en kirurgisk behandling blive nødvendig. Dette vurderes udfra en MR skanning og en samtale med neurokirurg/rygkirurg. Operationen foretages på skånsom vis, via en lille åbning på kun 3–5 cm. Via denne lille åbning fritlægges nerverne, og de fleste kan mærke en effekt umiddelbart efter operationen.

Operation for spinalstenose foregår i fuld bedøvelse og varer vanligvis ca. 30 min og med udskrivelse dagen efter, i nogle tilfælde samme aften.

Du vil modtage vejledning i, hvordan du skal forholde dig, mens du heler, så du på tryg vis opnår det bedste resultat af behandlingen.

 

Vores rygkirurg Morten Zebitz Steiness, er Danmarks førende kirurg i kikkertkirurgi på rygsøjlen, og han vil, når omstændighederne gør det muligt, behandle denne tilstand via kikkert.

 

Hos Budolfi Privathospital er du altid vores kerneopgave. Med høj tværfaglig ekspertise planlægger vi nøje et skræddersyet forløb for dig, så du opnår det absolut bedst mulige resultat af din behandling .

En diskusprolaps i lænderyggen er en hyppigt forekommende tilstand, der medfører udstrålende smerter fra lænden og ned i oftest det ene ben – til tider begge ben.

Prognosen for helbredelse af diskusprolaps i lænden uden operation, set over en periode på 12-16 uger, er 80-90%. I denne fase vil vi påbegynde relevant fysioterapi, der oftest kan kombineres med en akut rodblokade. Rodblokaden kan give smertelindring, således at man bedre kan deltage i det planlagte øvelsesprogram. Et typisk behandlingsforløb vil indeholde 4 konsultationer fordelt over 10-16 uger.

Hos de 10-20% der ikke bliver raske ved fysioterapi, kan kirurgi være en løsning. Dette vurderes på baggrund af en MR scanning og samtale med vores neurokirurg/rygkirurg. 

Hvis der forekommer lammelser over fx fodled eller knæled og/eller vandladnings-/afføringsforstyrrelser kræver tilstanden akut indlæggelse og operation.

 

Vi tilbyder på Budolfi Privathospital, som et af de eneste steder i Danmark, kikkert operation til fjernelse af prolapsen. Denne type operation er meget skånsom, og foretages som sammedags-kirurgi.

Hvis der skal en anden type operation til at afhjælpe tilstanden, forestår vores rygkirurger på Budolfi Privathospital  også denne. 

Langt de fleste patienter vil efter operation af diskusprolaps i lænden blive udskrevet samme dag.

 

Vi har ved Budolfi Privathospital altid rygpatienten i centrum. Vi designer i hver enkelt forløb præcist den behandling, der er mest optimal for netop dig. 

Vi glæder os til at tage imod dig på Budolfi Privathospital

 

En diskusprolaps eller slitage i nakken kan opstå som følge af en skade eller overbelastning, men det kan også være en tilstand, der udvikles langsomt over tid. En diskusprolaps i nakken er almindeligt forekommende og symptomerne er typisk stivhed og smerter i nakken, smerter strålende ud til armen samt snurren i skulder/arm.

Vores dygtige fysioterapeut vil ofte kunne hjælpe til at dine symptomer mindskes, mens den naturlige heling af diskus er i gang.

Som udgangspunkt forsøger vi at undgå operation, men i nogle tillfælde kan en operation være nødvendig. Vurderingen vil altid bero på en samtale med en neurokirurg samt en MR scanning.

Vores neurokirurg Morten Zebitz Steiness er en af Danmarks førende rygkirurger, så du er i de absolut bedste og mest kompetente hænder.

Indgrebet foregår gennem en lille åbning på halsens forside og med udskiftning af den syge diskus, så nerverne igen får plads. Den fjernede diskus erstattes med en bevægelig protese, hvis funktion er at bevare så normal bevægelighed i nakken som muligt, samt at reducere risiko for slitage på niveauerne over og under protesen.

Operationen foregår i fuld bedøvelse og varer typisk 45-60 min med udskrivelse den følgende dag. Inden udskrivelse tilses du af kirurgen, som kontrollerer at alt er, som det skal være.

 

Hos Budolfi Privathospital planlægger vi altid hver enkelt forløb individuelt, så vi sikrer, at du får den absolut bedste behandling. Vi har et stærkt og erfarent team, som i tværfagligt samarbejde altid sikrer, at du kan føle dig tryg gennem hele behandlingsforløbet.

Vi ser frem til at tage imod dig på Budolfi Privathospital.

80% af alle danskere oplever i løbet af livet en længere periode med svære og invaliderende smerter. Hvert år oplever ca. 40% en periode med sygemelding som følge af lændesmerter. Ved en facetledsblokade kan smerterne i den akutte fase reduceres markant, således at man ikke forværrer tilstanden yderligere ved at kompensere.

Vi laver disse blokader “akut” – det vil sige, når DU har brug for det. Beslutningen om en blokade er baseret på symptomer, en grundig undersøgelse og MR scanning, som vi også kan foretage ved Rygcentret på Budolfi Privathospital.

På Budolfi Privathospital er du altid vores kerneopgave. Vores erfarne team laver en individuel vurdering af din ryglidelse, og sikrer en behandling tilrettelagt til netop dit behov.

Hos Budolfi Privathospital tilbyder vi rodblokade.

En akut opstået diskusprolaps medfører svære smerter, der stråler fra lænden og oftest til det ene ben. 80-90% kommer sig (uden kirurgi) inden for 12-16 uger. I de første 4 uger kan en “akut” rodblokade give markant smertereduktion. Vi kan tilbyde en sådan blokade med dags varsel efter en grundig undersøgelse og evt. MR scanning ved Budolfi Rygcenter.

Vi har ved Budolfi Privathospital altid rygpatienten i centrum. Vi designer i hver enkelt forløb præcis den behandling, der er mest optimal for netop dig. 

Vi glæder os til at tage imod dig på Budolfi Privathospital

Et typisk behandlingsforløb for diskusprolaps, hos vores fysioterapeut, strækker sig over 4 konsultationer over en periode på 4-16 uger. Du får en grundig instruktion i hvilke øvelser du skal lave, for at fjerne smerterne og at hjælpe diskusprolapsen med at heles. Du får vejledning i smertebehandling med medicin, hvis det er relevant. Fysioterapeuten instruerer dig i øvelser og vejleder dig, så du kan vende tilbage til dine normale dagligdags aktiviteter hurtigst muligt. Fysioterapeuten arbejder tæt sammen med vores læge. Er du meget plaget og hæmmet af dine smerter, kan vores speciallæge lægge en blokade med smertestillende medicin, der hvor diskusprolapsen trykker på din nerve ned i benet.

Radiofrekvensablation (RFA) kan hjælpe dig med at lindre smerter fra facetleddene.

Hvad er RFA?

Radiofrekvensablation er en moderne behandling, der bruger varmeenergi til at deaktivere de nerver, der sender smertesignaler fra facetledene til hjernen. Dette kan hjælpe med at lindre smerter i ryggen og forbedre din bevægelighed. Radiofrekvensablation udføres som en minimalt invasiv procedure og udføres under lokalbedøvelse.

Læs mere om RFA her

Priser – gældende for private (egenbetaler)

  • Førstegangsbehandling 795 kr.
  • Kontrol 495 kr.

Er du medlem af sygesikring “danmark” er det muligt at få tilskud til din behandling. Kontakt Sygesikring “danmark” for at høre om dine muligheder.

"Jeg har altid fået yderst kompetent hjælp fra neurokirug Morten Zebitz Steiness og den særdeles dygtige fysioterapeut Martin Melbye. Jeg oplevede, hvordan Morten og Martin arbejdede tæt sammen og gennem denne tværfaglighed afhjalp mine rygproblemer på den mest skånsomme måde. Jeg kan varmt anbefale deres assistance, hvis man får et rygproblem, der kræver professionel hjælp."
Viktor Axelsen
Olympisk mester i badminton

Vores dygtige fysioterapeut er klar til at hjælpe dig med dine rygproblemer.

Martin Melbye, er en del af vores stærke rygteam på Budolfi Privathospital.

Martin er en meget erfaren ryg-fysioterapeut og har siden 1999 dedikeret sit virke til at arbejde med rygpatienter. Han målretter altid sin rygbehandling til den enkelte patient. Martin arbejder med et simpelt og struktureret behandlingskoncept, så du som patient normalt konsulteres 2-4 gange i dit behandlingsforløb.
Martin kan vurdere om dit rygproblem kan afhjælpes med fysioterapi og øvelser, eller om det kan løses med en rodblokade.

Fysioterapeut Martin Melbye, ortopædkirurg Peter Heide og rygkirurg Morten Zebitz Steiness har et tæt tværfagligt samarbejde. Viser det sig, at din ryglidelse kræver en kirurgisk behandling, laver Morten en grundig individuel plan for dit forløb.

Martin, Peter og Morten har i deres arbejde altid patienten i centrum. De planlægger alle behandlingsforløb individuelt, så patienten altid, på den mest skånsomme vis, får det bedst mulige resultat.

“Vi står klar til afhjælpe dig med din ryglidelser. Vores mål er, at du kan komme tilbage til et aktivt liv uden rygsmerter.”

Martin Melbye har siden 1999 arbejdet fokuseret på behandling af ryglidelser.
Udover sit kliniske arbejde med rygpatienter, underviser Martin andre fysioterapeuter, holder foredrag og skriver artikler til både danske og internationale tidsskrifter.

Læs vores seneste nyheder

Igang igen efter ryg-operation

Hvordan kommer man igang med arbejde, fritidsaktiviteter og husligt arbejde igen efter en ryg-operation? Det får du nogle råd om her. Vores erfarne fagfolk hjælper og vejleder dig når du bliver opereret her hos os.

Læs mere »

Hvilken type patient er du?

Overstiger ventetiden 30 dage på det offentlige sygehus, kan du frit vælge at kontakte Budolfi Privathospital.

Som sundhedsforsikringspatient har du mulighed for at
booke en tid hos Budolfi Privathospital.

Som egenbetaler kan du altid kontakte Budolfi Privathospital, hvis du har brug for en hurtig afklaring.