Genoptræning efter ryg-operation

Her i videoklippet fortæller vores fysioterapeut hvorfor genoptræningen er blid, efter en operation for diskusprolaps, og hvorfor du skal optrappe dit aktivitetsniveau gradvist og langsomt efter operationen.

Når du er blevet opereret for en diskusprolaps i ryggen, så får du et genoptræningsprogram med fra os, og du taler med vores fysioterapeut i forbindelse med din indlæggelse hos os.

KROPPEN GENOPBYGGES GRADVIST

Når din krop skal reparere sig selv efter en diskusprolaps og efter en operation, så vil kroppens cellerne og andre bestanddele tilpasse sig gradvist til mere og mere fysisk belastning. Udsætter du ryggens led for helt normal belastning umiddelbart efter operationen, så vil du få mere ondt. Har du et rygbelastende arbejde, kan det derfor være en god idé at starte med at arbejde på nedsat tid, og så gradvist optrappe arbejdstiden over nogle uger. 

START MED EN LILLE SMULE

Når du skal igang med at gå ture, gøre rent, løfte, passe fritidsaktiviteter o.s.v. så start med at gøre en lille smule, og optrap gradvist mængden og belastningen over nogle uger eller måneder. Eksempelvis kan du starte med korte gåture på 5-10 minutter ad gangen i den første uge, og så gradvist gøre turene længere og længere hver uge. Skal støvsuge kan du starte med kun at tage en lille del af huset, holde et hvil, og så støvsuge den næste del af dit hus senere. Over de følgende uger kan du tage gradvist udføre huslige opgaver i længere tid ad gangen, og med færre pauser undervejs.

GENOPTRÆNINGSØVELSER

Her finder du vores vejledning og genoptræningsøvelser efter operation for diskusprolaps – klik her.

VIL DU VIDE MERE?

Få en vejledning i principperne for at vende tilbage til dine normale daglige gøremål efter en ryg-operation – klik her.

Del meget gerne dette indlæg!

Facebook
Twitter
LinkedIn