Smerter efter operation

Efter en operation for diskusprolaps eller spinalstenose, er det forventningen og målet med operationen, at smerterne i benet aftager. I videoklippet her, får du en forklaring på hvordan smerterne kan forventes at udvikle sig, i tiden efter operationen.

I mange tilfælde vil smerterne aftage gradvist indenfor får uger efter operationen, og den fulde forbedring af smerterne opnåes indenfor nogle måneder. Har nerven ned i benet været klemt i et år eller mere, forud for operationen, så vil bedringen tage længere tid. I nogle ganske få tilfælde har nerven været klemt så meget og så, at smerterne desværre fortsætter uforandret selv om operationen har været vellykket.

NÅR SMERTERNE BLUSSER OP EFTER OPERATIONEN

Nogle af vores patienter oplever en markant forbedring af smerterne, allerede indenfor de første timer efter operationen. Patienterne er naturligvis glade og optimistiske, når smerterne aftager så hurtigt. En nerve der har været klemt i mange måneder, vil dog ikke være helet allerede efter få timer. Helingen af nerven tager uger og måneder. Den umiddelbare og hurtige forbedring af smerterne, skyldes den smertestillende medicin patienten har fået i forbindelse med operationen.

Derfor vil mange af patienterne også opleve at smerterne blusser op igen, når de kommer hjem og går i gang med dagligdagens aktiviteter. Når smerterne blusser op igen efter operationen, er årsagen som regel at den nerven ned i benet endnu ikke er helet. Det er yderst sjældent at der optræder komplikationer efter denne type operation, men vi vil gerne at du kontakter os med det samme, hvis du oplever nogen form for komplikation efter operationen.

SAMTALE MED KIRURGEN EFTER 4-6 UGER

Cirka fire til seks uger efter operationen har du en samtale med vores kirurg. Her har I mulighed for at drøfte forløbet af operationen, samt eventuelle spørgsmål du måtte have.

VIL DU VIDE MERE?

  • Per på 70 år blev opereret for forsnævring i lænden (spinalstenose) for 2 måneder siden. Her kan du høre ham fortælle sin historie, samt hvordan det er gået efter operationen – klik her.
  • Her finder du vores vejledning og genoptræningsøvelser efter operation for diskusprolaps – klik her.
  • Hvordan opstår en diskusprolaps? Få forklaringen her.
  • Få en vejledning i at genoptage dine normale aktiviteter igen efter en ryg-operation – klik her.

Del meget gerne dette indlæg!

Facebook
Twitter
LinkedIn