Øvelser til diskusprolaps

Hvad er de rigtige øvelser til diskusprolaps?

Hvad er de rigtige øvelser, der hjælper på en diskusprolaps? Vores fysioterapeut bruger to slags øvelser til at fjerne smerterne og genoptræne patienter med en diskusprolaps. Hør ham fortælle mere om øvelserne i videoen her.

Vi behandler mange patienter med diskusprolaps i rygteamet på Budolfi Privathospital. Mange af patienterne behandles hos vores fysioterapeut. En central del af fysioterapeutens behandling er øvelser, du selv kan lave derhjemme. På den måde får du selv et redskab til at lindre smerterne med og til at få skaden til at hele.

To slags øvelser

Vores fysioterapeut bruger to slags øvelser i behandlingen af en diskusprolaps. For det første sætter jeg folk i gang med øvelser, der letter trykket der, hvor diskusprolapsen trykker på nerven inde i ryggen. Formålet med de øvelser er først og fremmest at lindre smerterne og hjælpe nerven til at hele så hurtigt som muligt. De smertelindrende øvelser hjælper dig med at blive smertefri, så din nattesøvn ikke længere er forstyrret af smerterne, og du kan slippe af med de smertestillende tabletter. Øvelserne er enkle at udføre derhjemme. Du får en grundig vejledning og instruktion i øvelserne her hos os. Den anden slags øvelser, vi bruger, er genoptræningsøvelser. Genoptræningsøvelser har til formål at styrke dine bruskskiver, led og muskler, sådan at din ryg kan holde til at blive brugt igen. Efterhånden som din ryg bliver stærkere, lægger fysioterapeuten en plan for, hvordan du igen kan gå i gang med de dagligdags aktiviteter, som smerterne har forhindret dig i.

Bestil tid

Har du brug for hjælp og vejledning til at komme over en diskusprolaps, få lært de rigtige øvelser og finde ud af, hvilken behandling der kan hjælpe i din situation, så er du velkommen til at ringe herud og bestille en tid eller høre, hvad mulighederne er i dit tilfælde.

Mere viden

Du kan se mere om, hvordan træning stimulerer helingen af bruskskiverne (diskus) i videoklippet her: https://budolfiprivathospital.dk/genoptraening-efter-ryg-operation/. Du kan også læse historien om, hvordan det er gået med Karen, én af vores patienter, som vi har hjulpet med en diskusprolaps: https://budolfiprivathospital.dk/fysioterapibehandling-af-diskusprolaps/

 

Del meget gerne dette indlæg!

Facebook
Twitter
LinkedIn